bullet Vi är Weboholics!

Weboholics är ett sammansvetsat gäng av erfarna IT-experter som brinner för att utveckla webben.

Vi vänder oss till företag i olika branscher. Vår målsättning är att ge den bästa tänkbara lösningen för företag med olika behov. Att vara en partner som tar helhetsansvar för utvecklingsprocessen hela vägen.

Det trygga valet av leverantör av produkter och tjänster på webben.

Läs mer
bullet Vad vi gör

Vi hjälper dig som kund att designa och utveckla allt ifrån enkla hemsidor till mer krävande system. Det kan röra sig om webbshoppar, bokningssystem, integration mot andra system eller att anpassa och bygga ut befintliga system plus mycket annat.

Har du speciella krav så skräddarsyr vi våra lösningar så att de blir precis som du önskar.

Snabbt - Smart - Flexibelt

Läs mer
bullet Hur kan vi hjälpa dig?

Hör av dig till oss och berätta vad du vill ha hjälp med!

070 783 55 52
Nyheter

Ny version av wEngine - v2.0

Version 2.0 av wEngine är nu färdig. Den nya versionen bygger på Microsofts nya öppna ramverk ASP.NET Core, vilket ger många fördelar. 

  • Plattformsoberoende
    Applikationer byggda på wEngine fungerar nu både i Windows och Linux miljö.
  • Ökad prestanda
    Den mer modulära arkitekturen i ASP.NET Core har gjort det möjligt att förbättra prestandan ytterligare, vilket bland annat ger kortare laddningstider för sidor.
  • Framtidssäker plattform
  • Och mycket annat

wengine

Ny hemsida

Vi har fått ett nytt utseende och hemsidan är gjord med wEngine 2.0

Läs också vår nya blog med intressanta inlägg om IT-relaterade ämnen.

Från bloggen
avatar
Jesse Korinth
Senior System Developer
jesse@weboholics.se
Vi är agila! därför dyrkar vi INTE scrum!

Min sammanfattning av Agilt tänkande i systemutveckling är:  Flexibilitet attityd i arbetet gällande kunder/kravställare, verktyg och processer för att uppnå bästa möjliga resultat.

Med detta menar vi på Weboholics anpassar vårt arbetssättet till omständigheterna som existerar i ett projekt - ibland betyder detta att metodologier som Scrum eller Extreme programming inte är optimalt i alla moment eller i alla projekt. 

Vi gillar Scrum men den är inte alltid rätt verktyg för alla jobb. Mogna produkter/marknader samt projekt med svaga kravställning/produktägare så kan Scrum vara katastrofal och kostsamt.  Svag kravställning/produktägare i kombination med Scrum kan innebära att dyrbar utvecklingstid slösas bort i kombination av dyra och ofta förekommande refaktoring av system innan de verkliga problemen kan identifieras. 

Med mogna produkter/marknader kan scrum-processen(sprint planering mm) lägga till onödiga aktiviteter och felaktig fokusering av arbetet.

 

 

Vi använder oss  ibland av Extreme programmering - parvis programmering. Denna agila metologi innebär att man arbetar två och två och leder till kvalitetsförbättring av koden som skrivs. Denna metologi har vi extrem nytta av då vi behöver använda tekniker och teknologier som vi aldrig har använt innan. Detta arbetsätt har möjligtgjort för Weboholics att använda och utveckla avancerade tekniska lösningar på ett bra sätt - något som inte vi skulle kunna gjort på individuell basis. 

Samtidigt innebär Extreme programming dubbelt så höga utvecklignskostnader vid rutinartade aktiviteter till minimala kvalitetsförbättringar. Så vid vanlig utveckling samt underhåll så brukar vi inte använda exteme programming

 

...

Referensuppdrag
Vägvisarna Logotype
Vägvisarna
Noble Luxury Noble Luxury Logotype
Noble Luxury
Bromma IT Support Logotype
Bromma IT
Alice Schneiter
Alice Schneiter
ER Performance Logotype
ER Performance
Medalgon Logotype
Medalgon
djmk Logotype
djmk
ER Invest Logotype
ER Invest